Ensi-illassa 22.5.2015: suomalainen lyhytdokumenttielokuva elämästä surffiparatiisissa

No-Pressure-name-promo-3

Kitesurffauksen saralla tehdään Suomessa historiaa, sillä ensimmäistä kertaa valkokankaalle saadaan kitesurffia elämäntapana käsittelevä lyhytdokumenttielokuva “No pressure”. Elokuvan ensi-ilta on Kontrasti 2015 Surffilmtourilla Helsingissä 22.5.2015.
Leijasurffauksesta lajina ja surffauksesta elämäntapana tuotetaan Suomessa ja maailmalla paljon videoita ja jonkun verran myös lyhyitä dokumentteja, joissa lähes poikkeuksetta painopisteenä on kuvata itse actionia, surffausta.

No pressure – lyhytdokumenttielokuva tarjoaa uudentyyppisen näkökulman vähän puhuttuun teemaan ”henkilökohtaisen kehittymisen pysähtyminen”. Teema koskettaa kaikkia vakavasti harrastukseensa suhtautuvia, ei vain elämäntapasurffaajia. 


- Monelle oma lempilaji, olipa se surffaus, kiipeily, laskeminen tai mikä vain, on usein myös elämäntapa. Tästä syystä lajin harrastamiseen liittyy myös paljon tunteita laidasta laitaan, odotuksia omista taidoista ja niiden kehittymisestä. Tunteet, varsinkin ne ikävimmät, tulevat harvoin esiin toimintaan keskittyvissä pätkissä, avaa taustoja elokuvan ohjaaja Timo Nyman.

Dokumenttielokuva on kuvattu syksyllä 2014 Tanskassa.


Ohjaus ja kuvaus: Timo Nyman / Flat3 Studios
Käsikirjoitus ja tuotanto: Marjoannika Nyman

Musiikki: Johannes Laitila
Ensi-ilta: Kontrasti 2015, Surffilmtour Helsinki 22.5.2015, Andorra/ Dubrovnik klo 18.30

Tsekkaa leffan traileri ja osta liput leffailtaan Relaa.comin lippukaupasta vapun jälkeen.

Oletko median edustaja ja haluaisit kuulla lisää leffasta, sen taustoista ja tarinasta sen takana?
Ota yhteyttä tuottajaan: timo@flat3.dk

by MarttaK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *