VIIMA Kitekoulu: ” Kevät Lapissa takasi onnistuneen leijahiihtokauden”

20140416-_DSC4812

Vuosittain kasvanut VIIMA Kitekoulun leijahiihtokauden oppilasmäärä jäi vain hitusen jälkeen edellisvuodesta lyhyeksi jääneestä Helsingin talvesta huolimatta. Hyppy tuntemattomaan kannatti.

Helsingissä neljä talvea toiminut VIIMA Kitekoulu hyppäsi kohti tuntematonta ja vei leijahiihtokoulun toiminnan kevääksi Lappiin Ylläkselle. Päätös tehtiin jo edellisenä kesänä tietämättä, millainen talvikausi Helsinkiin oli tulossa.

- Helsingissä leijahiihtokausi on kestänyt parhaimpina talvina peräti huhtikuun puoleen väliin, joten päätös jättää tuttu ympäristö ja hypätä uuteen paikkaan kesken kauden oli meiltä rohkea teko, tuumaa VIIMA Kitekoulun toiminnasta vastaava Head Instructor Timo.

VIIMA Kitekoulu oli kuitenkin valmis hyppäämään kohti tuntematonta
halutessaan ylläpitää opettajien taitoa ja intoa lajiin mahtavissa Lapin tunturimaisemissa. Helsingissä kauden jatkumiseen ja Helsinkiin jäävien oppilaiden palvelemiseen oli ehditty jo varautua rekrytoimalla uusi opettaja vetämään Helsingin toimintaa. Helsingissä talvi ja samalla leijahiihtokausi loppui helmikuussa, samaan aikaan kun VIIMA siirtyi Lappiin.

Kuvassa VIIMA Kitekoulun Head Instructor Timo treenaamassa hyppyjä tuntemattomaan "Persiilleen meni" - sessareissa Ylläsjärven jäällä.

Kuvassa VIIMA Kitekoulun Head Instructor Timo treenaamassa hyppyjä tuntemattomaan “Persiilleen meni” - sessareissa Ylläsjärven jäällä.

Lapissa kursseilla kysyntää

Lappiin lähdettiin pienin odotuksin, sillä lajin ja toiminnan tunnetuksi tekeminen ei tapahdu hetkessä.

- Ylläksellä meidät otettiin uusina toimijoina hienosti vastaan muiden yrittäjien ja paikallisten puolelta. Toiminnastamme ja tulostamme tunturiin tunnuttiin olevan aidosti kiinnostuneita ja se kannusti meitä entisestään hehkuttamaan Yllästä monipuolisena lomakohteena leijahiihdosta kiinnostuneille ja lajin harrastajille. , kertoo Timo.

Odotukset täyttyivät hetkessä, sillä kursseille löytyi lajista kiinnostuneita joka viikolle. Peruskurssien lisäksi VIIMA Kitekoulun uusi kurssituote, Opastettu tunturiretki jo lajin harrastaville, oli odotuksia suositumpi.

Leijahiihtokursseista 20% oli Opastettuja retkiä tunturiin.

Leijahiihtokursseista 20% oli Opastettuja retkiä tunturiin.

Leijahiihtokoulun koko talven toiminta toissatalven tasolla

VIIMA Kitekoulun toiminta kasvoi edellistalvena peräti 40% ja kuluneen talven lyhyeksi jääneestä Helsingin talvesta huolimatta tulos pysyi lopulta toissatalven tasolla, mikä on erittäin hienoa.

Lappiin siirtyminen takasi VIIMA Kitekoululle onnistuneen leijahiihtokauden.

Kiitokset onnistuneesta leijahiihtokaudesta leijahiihtokoulumme oppilaille ja talvikauden toimintaamme tukeneille yhteistyökumppaneillemme Top-Sportille hyvännäköisistä ja tunturissakin erittäin toimivista ulkoiluvaatteista, Relaa.comille mahdollisuudesta hehkuttaa leijahiihdon ilosanomaa Suomen suosituimmalla ulkoilufoorumilla ja Leijakoulu Lappikselle ja Vandernetille välineyhteistyöstä.

Ylläksen keväästä erityiskiitokset toimintaamme tukeneille ja siitä hehkuttaneille kurssiemme jälleenmyyjille Safarticalle, Ylläsjärven Tunturihotellille, Ylläs-Ski hiihtokoululle ja HEAD Ski Rentalille sekä kaikille ystäville, tuttaville ja tuntemattomille, joihin on ollut ilo törmätä tunturissa!

Kiitokset onnistuneesta leijaihiihtokaudesta!! t VIIMA Kitekoulun Timo ja Martta

Kiitokset onnistuneesta leijaihiihtokaudesta!! Ikävä tulee tuntureita ja Sammalvaaran Lapin rieskaa!! t. VIIMA Kitekoulun Timo ja Martta

VIIMA Kitekoulu siirtyy Lapista valmistelemaan kesäkauden avajaisia Tanskaan. Pohjanmeren rannalla Jyllannissa toimiva VIIMA Kitekoulu ja VIIMA Kite B&B - majoitus avaa ovensa suomalaisille leijasurffauksesta kiinnostuneille ja lajin harrastajille lauantaina 7.6.2014. Tervetuloa Tanskaan!

by MarttaK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *